Τεχνολογία

Η EasyHome εξέλιξε τον παραδοσιακό τρόπο δόμησης, χρησιμοποιώντας έτοιμες μονωμένες φόρμες καλούπια ή Insulated Concrete Forms (ICF) όπως είναι γνωστές, οι οποίες φέρνουν την επανάσταση στην παγκόσμια οικοδομική τέχνη.Το σύστημα δόμησης ICF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μορφή δόμησης που μας προσφέρει η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα ξεχνώντας μια και καλή την χρονοβόρα και ελλιπή σε μονώσεις κλασική μέθοδο ανοικοδόμησης με σκυρόδεμα.

 

Ένα ενεργειακό σπίτι από μπετόν της EasyHome κοστίζει φθηνότερα από μία συμβατική κατασκευή. Η επένδυσή σας θα αποδώσει ακόμα περισσότερο στην οικονομία ενέργειας ,στην άνεση και στην ασφάλεια. Η εξοικονόμηση ενέργειας τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση μπορεί να ανέλθει και στο 78% σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές σπιτιών. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας είναι και η βάση για ένα βιοκλιματικό σπίτι. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο σπίτι.

 

Το ICF δηλαδή είναι η κατασκευή οικίας ή πλατφόρμας στην οποία γίνεται χρήση θερμομονωτικών καλουπιών από διογκωμένη πολυστερίνη, τα οποία συναρμολογούνται επί τόπου βάση του σχεδίου που έχουμε καταλήξει με τον επιβλέπων μηχανικό. Τα καλούπια αυτά οπλίζονται με χάλυβα και κατόπιν χυτεύεται το σκυρόδεμα. Η διαφορά που υπάρχει με την κλασική μέθοδο είναι πως τα καλούπια μας δεν αφαιρούνται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία χύτευσης του μπετό αλλά παραμένουν εσωτερικά και εξωτερικά της τοιχοποιία μας αφού αποτελούν πλέον τη θερμομόνωση της κατασκευής.

 

Με αυτόν τον τρόπο κατασκευής στον ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα αποπεράτωσης καταφέρνουμε από στατικής άποψης να έχουμε έναν εξαιρετικά άκαμπτο, ενιαίο, συμπαγές, μονολιθικό πλήρως αντισεισμικό φορέα ο οποίος έχει την καλύτερη στατική συμπεριφορά εφαρμόζοντας πλήρως τους ευρωκώδικες.

 

Χρησιμοποιώντας το σύστημα ICF απ’ευθείας η κατασκευή μας χαρακτηρίζεται βιοκλιματική και οικολογική αφενός επειδή τα καλούπια από διογκωμένη πολυστερίνη είναι οικολογικά, χωρίς χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή τους και αφετέρου μας παρέχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 78% σε σχέση με τις συμβατικές οικοδομές μιας και διατηρούν την εσωτερική θερμοκρασία των δωματίων σταθερή ύστερα από ελάχιστη θέρμανση ή ψύξη, έτσι ώστε να μην υπάρχει ενεργειακή απώλεια προς τα έξω ενώ παράλληλα προστατεύεται από την εξωτερική θερμοκρασία πριν αυτή περάσει την τοιχοποιία και μεταφερθεί ζέστη ή κρύο εντός της κατασκευής.