Στάδια κατασκευής

Στάδια κατασκευής

 1. Σκελετός – Στήσιμο στη βάση

   

  Η κατασκευή γίνεται σύμφωνα με την στατική μελέτη, που έχει εγκριθεί με την άδεια του πολεοδομικού γραφείου και τους κανονισμούς του ελληνικού κράτους περί εκτελέσεως έργων εξ’ οπλισμένου σκυροδέματος.

  Τοιχοποιία : Πυκνός σκελετός με κατακόρυφα και οριζόντια καδρόνια διατομής 50×100 mm ανά 60 cm από επιλεγμένη ξυλεία ελάτης B.Ευρώπης. Εσωτερικά τοποθετείται διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 10 cm για την θερμομόνωση και ηχομόνωση. Εξωτερικά και εσωτερικά από το καδρόνι τοποθετείται 1,11 cm  O.S.B. καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Εσωτερικά πάνω από το O.S.B. τοποθετείται γυψοσανίδα. Εξωτερικά τοποθετείται διογκωμένη πολυστερίνη με κόλα και μηχανική υποστήριξη.

  Στέγη κατοικίας : Ο σκελετός κατασκευάζεται από ξυλεία αντοχής, δοκάρια ανάλογα της διατομής 80×80 και 80×150 mm επένδυση, ραμποτέ από ξυλεία Σουηδίας. Στεγάνωση , υγρομόνωση με μεμβράνη (ασφαλτόπανο) σε όλη την επιφάνεια της σκεπής .

  Μόνωση , τοποθετούνται πηχάκια 5 χιλ. (νεροδιόχτες) και πάνω σε αυτά καδρόνια 30×50 mm και τελική επικάλυψη από ρωμαϊκό κεραμίδι (χρώματος επιλογή πελάτη)

 2. Ηλεκτρικά και Υδραυλικά

  Η κατασκευή γίνεται σύμφωνα με την στατική μελέτη, που έχει εγκριθεί με την άδεια του πολεοδομικού γραφείου και τους κανονισμούς του ελληνικού κράτους περί εκτελέσεως έργων εξ’ οπλισμένου σκυροδέματος.

   

  Ηλεκτρική Εγκατάσταση : Η ηλεκτρική εγκατάσταση περιέχει τον μεγαλύτερο βαθμό προστασίας και αποτελείται από σωλήνες SI-BI (PVC), καλώδια με ανάλογες διατομές βάση κανονισμού, καθώς και RELE προστασίας για αποφυγή διαρροών και ατυχημάτων. Οι διακόπτες που χρησιμοποιεί η εταιρία μας είναι τύπου ABB BUSCH BASIC 55.

  Το κάθε σπίτι περιλαμβάνει ένα γενικό πίνακα τριφασικό HAGER καθώς και ασφάλειες ανάλογου μεγέθους με τα τετραγωνικά του σπιτιού.

  Το σαλόνι αποτελείται από τέσσερις πρίζες σούκο, δύο φωτιστικά σημεία αναλόγως m2 με τους διακόπτες τους. Μια πρίζα T.V., μία πρίζα Ο.Τ.Ε. και ένα κουδούνι ενός ήχου.

  Στην κουζίνα τοποθετείται παροχή ηλεκτρικής κουζίνας, γραμμή αποροφητήρα, μία πρίζα ψυγείου, τρεις πρίζες στον πάγκο εργασίας, ένα φωτιστικό σημείο με τον διακόπτη του και μια πρίζα πλυντηρίου πιάτων.

  Τα υπνοδωμάτια αποτελούνται από τρεις πρίζες σούκο, ένα φωτιστικό σημείο με το διακόπτη του, μια πρίζα T.V. και μία πρίζα Ο.Τ.Ε.

  Στο λουτρό τοποθετείται ένα φωτιστικό σημείο με το διακόπτη του, παροχή ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μία πρίζα πλυντηρίου ρούχων στεγανή.

  Στην κεντρική βεράντα τοποθετείται button κουδουνιού , μία πρίζα σούκο στεγανή και σε κάθε πόρτα και μπαλκονόπορτα φωτιστικά σημεία με τους διακόπτες τους.

  Όλα τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού υλικού είναι εγκεκριμένα βάσει νομοθεσίας. Η εγκατάσταση του σπιτιού παραδίδεται από την εταιρία μας, βάσει συμφωνίας, μέχρι και τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Η σύνδεση παροχής με την Δ.Ε.Η., τιμολόγιο παροχής, πιστοποιητικό, καθώς και επιπλέον εργασίες του σπιτιού, γίνονται βάσει συμφωνίας με τον υπεύθυνο εγκατάστασης της εταιρίας μας και οι διαφορές που προκύπτουν επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

   

  Σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης : Η αποχέτευση των ειδών θα γίνει με πλαστικούς σωλήνες βαρέου τύπου αρίστης ποιότητας χωρίς ραφή. Οι διάμετροι των σωλήνων θα είναι βάσει κανονισμού εσωτερικών αποχετεύσεων. Τα σιφόνια θα είναι ανοξείδωτη σχάρα. Προς το μέρος της εκροής του σιφονιού θα υπάρχει τάπα καθαρισμού . Για την ύδρευση θα χρησιμοποιηθεί πολυστρωματική σωλήνα αλουμινίου GERPLEX με εξαρτήματα του ιδίου οίκου. Η σωλήνα αποτελείται από πολυδικτυομένο πολυαιθυλένιο με την μέθοδο C (PEXC/AL/PEXC) με πάχος αλουμινίου 0,4 mm, μέγιστη θερμοκρασία σε λειτουργία 95ο 10 bar. Αυτονομία εγκατάστασης ΚΟΛΕΚΤΕΡ.

  Παροχή νερού και αποχέτευσης για πλυντήριο πιάτων στην κουζίνα.

  Στα λουτρά ή στις αποθήκες των κατοικιών, στις θέσεις που απεικονίζονται στα σχέδια, θα γίνει εγκατάσταση για πλυντήριο ρούχων. Ηλεκτρική και υδραυλική σύνδεση θερμοσίφωνα (όπως και αγορά θερμοσίφωνα είναι επιβάρυνση του πελάτη )

 3. Επιχρίσματα

  Η εξωτερική επιφάνεια σοβατίζεται με υλικά ακρυλικά ελαστομερή σε πάχος περίπου 5 mm όπου ενσωματώνεται ενισχυτικό πλέγμα αντιαλκοολικής προστασίας για την απόλυτη προστασία από τις στιγματώσεις .Τέλος εφαρμόζεται ενισχυμένο με ίνες ανόργανο υλικό ως τελικός σοβάς πάχος 5 mm.

 4. Χρωματισμοί

  Χρωματισμοί : Όλοι οι χρωματισμοί γίνονται με χρώματα Ά ποιότητας σε αποχρώσεις και τόνους της αρεσκείας του ιδιοκτήτη. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι του διαμερίσματος θα σπατουλαριστούν (2 χέρια) με στόκο σπάτουλας σε σκόνη ακρυλικό, τρίψιμο- ψιλοστοκάρισμα (1 χέρι) αστάρι ακρυλικού πλαστικού και 2 χέρια πλαστικό. Χρωματισμοί ξύλινων επιφανειών, όλες οι ξύλινες επιφάνειες θα περαστούν 1 χέρι ξυλοντεκτόρ (σαντολίνη) συντηρητικό ξύλου. Οι εξωτερικές επιφάνειες βάφονται

 5. Τοποθέτηση πλακιδίων

  Επιστρώσεις Δαπέδων : Όλα τα δάπεδα επιστρώνονται με κονίαμα αποτελούμενα από τσιμέντο και καθαρή άμμο με κατάλληλη χρήση οδηγών διάστρωσης . Σε όλα τα δάπεδα θα τοποθετηθούν κεραμικά πλακάκια 30×30 ή 40×40 ή 50×50 Ιταλικά εισαγωγής Ά διαλογής αξίας 18€ έως 24€ το m2 λιανικής. Το πάχος της τσιμεντοκονίας είναι 5 cm. Σε όλα τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες θα τοποθετηθούν ποδιές μάρμαρο τύπου Καβάλας.

 6. Κουφώματα

  Πόρτες Εξωτερικές : Η εξωτερική πόρτα της κυρίας εισόδου θα είναι πόρτα ασφαλείας με μεταλλική ατσάλινη κάσα πάχους 20/10 με ηλεκτροστατική βαφή φούρνου χρώματος καφέ με διπλή θωράκιση. Ξύλινες επίπεδες επενδύσεις εσωτερικά και εξωτερικά διαμορφωμένο φύλλο αλουμινίου λευκό.

  Πόρτα κουζίνας : Συνθετικό κούφωμα λευκού χρώματος της εταιρίας KÖMMERLING με θερμογαλβανισμενο χάλυβα .

  Μπαλκονόπορτες – παράθυρα του κτιρίου θα κατασκευαστούν απο συνθετικά κουφώματα λευκού χρώματος του γερμανικού οίκου KÖMMERLING με θερμογαλβανισμενο χάλυβα Με πλάτος κάσας 80 χιλ. με 2 περιμετρικές σειρές λάστιχα στεγανωσης ( 1 στην κάσα και 1 στο φύλλο ) 5 θαλάμων τόσο στην κάσα όσο και στο φύλλο .

  Τοποθετούνται διπλά τζάμια 2 εποχών ενεργειακά με πάχος 4 mm (το κενό 15,5) + 4 mm Λευκά ή φιμέ. Αντί για παντζούρια μπορεί να τοποθετηθούν ρολά Η κίνηση γίνεται με ιμάντα ή με ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο επιβαρύνει τον πελάτη

 7. Αποπεράτωση